Projecten - Structurele steun

3. project Abuna George

In Shubra El-Kheima,een zeer arme wijk van Cairo, heeft pater Abuna George een multi-functioneel pand neergezet. Ondergebracht daarin zijn een kerk, kinderopvang, een school, een weeshuis, een tandartsenkamer, een ziekenhuis en een technische opleiding. Meer dan een miljoen mensen zijn aangewezen op de functies in dit gebouw. Of je nu christen bent, orthodox of islamiet, iedereen kan gebruik maken van dit unieke project.

Pater Abuna George heeft zorgen over het ziekenhuis: een pas aangeschaft röntgenapparaat van zo'n 40 jaar oud werkt niet meer, maar is o zo noodzakelijk! Verder heeft hij een oogdrukmeetapparaat en een bloedgasmeter nodig. Het bedrag voor de aanschaf van deze apparatuur (€ 9.300,-) is inmiddels overgemaakt.. Abuna Georges ideaal om opvang en verzorging voor iedereen te verwezenlijken, wordt door de stichting volledig onderschreven. En daarom wil zij alles doen om de aanschaf van het röntgenapparaat mogelijk te maken. Tijdens haar bezoek aan Cairo in april 2008 heeft de voorzitter aan Abuna George dank zij vele gulle gevers het geld voor een röntgenapparaat kunnen overhandigen! Abuna George is overdonderd door dit geschenk! Reactie van de voorzitter: "Op zo’n moment besef je, wat je als kleine stichting te weeg kunt brengen: velen zullen nu geholpen kunnen worden en vele levens misschien gespaard door de aanschaf van dit apparaat."

Stichting Teje  |  IBAN: NL04 RABO 0145 4549 75 t.n.v. Stichting Teje  |  K.v.K. nr.: 08104351  |  E-mail: info@stichtingteje.nl  |  www.stichtingteje.nl  |   contact