Stichting Teje in de media

21-12-2007

Teje helpt Egyptische kinderen

‘De omstandigheden waaronder de gezinnen daar moeten leven zijn mensonterend.’ Mathilde Ezendam uit Enter en Renate de Groot uit Rijssen zijn net terug uit Egypte, het land waar de Stichting Teje projecten ondersteunt en opbouwt.

Oprichtster Mathilde en het nieuwe bestuurslid Renate willen heel Enter en omgeving een indruk geven van het werk van de stichting. Daartoe hebben ze op 20 december een stand op de Enterse kerstmarkt. Artikelen uit Egypte worden er verkocht en een film laat zien hoe de situatie daar is.

‘Machteloosheid en verdriet slaan toe, bij het zien van al die kinderen die worden geboren op een vuilnisbelt en geen andere toekomst voor ogen krijgen dan het sorteren van vuilnis’, aldus Mathilde.

De Stichting heeft al kunnen zorgen voor de renovatie van een weeshuis, aanleg van een waterleiding, de bouw van een veerboot, het bouwen van een ziekenhuis, de aanschaf van schoolboeken, uniformen en ziekenhuisapparatuur. Recent is een opvanghuis voor gehandicapte kinderen in een van de sloppenwijken van Cairo geopend.

‘Het doet je goed om te zien wat er inmiddels, dankzij steun uit Enter en omgeving, is gerealiseerd’, zegt Renate.

Meer informatie: www.stichtingteje.nl. Giften kunt u storten op rekeningnummer: 14.54.54.975 t.n.v. Stichting Teje.

Bron: Typisch Rijssen - Holten

<== Terug naar overzicht


Stichting Teje  |  IBAN: NL04 RABO 0145 4549 75 t.n.v. Stichting Teje  |  K.v.K. nr.: 08104351  |  E-mail: info@stichtingteje.nl  |  www.stichtingteje.nl  |   contact