Stichting Teje in de media

21-12-2007

Stichting Teje in de bres voor Egyptische kinderen

Oprichtster Mathilde Ezendam en het nieuwe bestuurslid Renate de Groot zijn net terug van hun 10-daagse werkbezoek aan Egypte. Het land waar de stichting projecten ondersteunt en opbouwt.

Moe maar voldaan keerden ze terug van hun werkbezoek aan Egypte. Sinds 2000 ondersteunt de Stichting daar projecten met betrekking tot de opvang, opvoeding, verzorging van en het bieden van een perspectief aan dakloze (wees)kinderen, kinderen uit arme gezinnen en gehandicapte kinderen. Voor de Groot was het haar eerste kennismaking met de Egyptische armoede: ‘de omstandigheden waaronder de gezinnen hier moeten leven zijn mensonterend’.

Ondanks het rijke verleden van het land leven vele mensen er in dorpen gebouwd op een vuilnisbelt. Zoals in Mukatem waar de Stichting actief is. Door het sorteren van het afval, veelal gedaan door kinderen, verdienen zij 1 euro per dag om in hun onderhoud te voorzien. ‘Machteloosheid en verdriet slaan toe, bij het zien van al die kinderen die hier worden geboren op een vuilnisbelt en geen andere toekomst voor ogen krijgen dan het sorteren van vuilnis’, aldus Ezendam. Zorgvuldigheid en enthousiasme kenmerken de Stichting, welke reeds vele projecten heeft weten te realiseren: renovatie van een weeshuis, aanleg van een waterleiding, de bouw van een veerboot, het bouwen van een ziekenhuis en de aanschaf van schoolboeken, uniformen en ziekenhuisapparatuur.

De geweldige resultaten geven de dames de nodige energie om door te gaan. ‘Velen hebben van de Stichting gehoord en doen derhalve een beroep op ons. Als Stichting kun je alleen niet iedereen en alles helpen.’ We maken dan ook gebruik van tussenpersonen, die een oogje in het zeil houden en laten ons goed voorlichten door onder andere Egyptische professoren, afgevaardigden en bestuursleden van ontwikkelingssamenwerkingorganisaties. Uit dit overleg is ons nieuwe project voortgekomen: de hulp aan kinderen met een stofwisselingsziekte.

Graag willen ze uw aandacht vragen voor haar nieuwe projecten, zoals de hulp aan pasgeborenen door middel van medicijnen, inentingen en aangepaste voeding wanneer een stofwisselingsziekte is geconstateerd. Zonder uw hulp kunnen ze hun werk niet blijven doen.. Voor meer informatie: www.stichtingteje.nl. Giften kunt u storten op rekeningnummer: 14.54.54.975 t.n.v. Stichting Teje.

Bron: Typisch Enschede

<== Terug naar overzicht


Stichting Teje  |  IBAN: NL04 RABO 0145 4549 75 t.n.v. Stichting Teje  |  K.v.K. nr.: 08104351  |  E-mail: info@stichtingteje.nl  |  www.stichtingteje.nl  |   contact