Stichting Teje in de media

22-04-2008

Centrum voor opvang, zorg en opleiding krijgt fikse donatie

ENTER - En weer zijn er een aantal mensen gelukkig gemaakt in Egypte. Mathilde Ezendam uit Enter en haar mensen van Stichting Teje zijn onlangs in Caïro en Luxor geweest om daar enkele hulpprojecten te bezoeken. Een daarvan is het multifunctionele gebouw van pater George Soliman.

Aan de straatarme rafelrand van Caïro, in Shubra el Kheim, runt hij een centrum waar kinderen worden opgevangen, waar ze eten krijgen, onderwijs, en waar ook medische zorg is. Verder is er een theaterafdeling waar kinderen leren met hun emoties om te gaan. Voor het medische centrum kreeg Soliman van stichting Teje eerder al een bloedgasmeter en een oogdrukmeter. Het 40 jaar oude röntgenapparaat is echter al enige tijd stuk. Op kosten van de stichting kan Soliman nu voor 35.000 euro een nieuwe kopen. Zelf doen ze er 7000 euro bij. Geld wordt ook gegeven voor de overkapping van het speelplein, waar de temperatuur zonder bescherming tot 50 graden op kan lopen.

De stichting heeft onlangs van het ziekenhuis in Rotterdam een grote hoeveelheid medische apparatuur gekregen. Nog dit jaar gaat dat in een container naar Egypte om bij hulpprojecten in Luxor en Caïro verdeeld te worden.

De activiteiten van Stichting Teje, dat werkt met geld uit acties, giften en donaties, breiden zich gestaag uit. Zo'n honderd weeskinderen verdeeld over een tweetal weeshuizen krijgen eten, medische zorg en opleiding door de Enterse Stichting.
Informatie op www.stichtingteje.nl.

Bron: De Twentsche Courant Tubantia

<== Terug naar overzicht


Stichting Teje  |  IBAN: NL04 RABO 0145 4549 75 t.n.v. Stichting Teje  |  K.v.K. nr.: 08104351  |  E-mail: info@stichtingteje.nl  |  www.stichtingteje.nl  |   contact