Activiteiten t.b.v. stichting Teje

1. Inzet scholen

December 2009

 • Basisschool St. Stephanus te Zenderen
  ‘Schilderen voor kinderen uit Egypte,’ zo kopte de Bornse Courant. Alle kinderen van de groepen 1 t/m 8 maakten een schilderij o.l.v. een bestuurslid van de Stichting Teje.
  De werkstukken worden op de kerstmarkt verkocht en de opbrengst ervan komt ten goede aan de projecten van de Stichting in Egypte. Op zondag 13 december stonden de kinderen van de Stephanusschool met een kraam op de kerstmarkt van Zenderen. € 380.– hebben ze verdiend met hun werk voor hun leeftijdgenootjes in dat verre Egypte. Geweldig!

2008

 • Hartverwarmend gebaar van de kinderen van basisschool de Roerganger.
  Dit jaar hebben de kinderen van basisschool de Roerganger geld ingezameld voor stichting Teje. Niet alleen waren we onder de indruk van het bedrag van € 1000.- dat ons maandag 2 juni werd overhandigd maar vooral het enthousiasme en de betrokkenheid van de kinderen maakte veel indruk. Begin dit jaar zijn de kinderen al begonnen met het inzamelen door iedere maandag tijdens de weekopening een klein bedrag mee te nemen. Voor een van deze weekopeningen waren we door de leerkrachten uitgenodigd om de stichting Teje te komen presenteren. Alle kinderen hadden zich verzameld in de hal van de school waar met een verhaal uit de bijbel de week werd geopend. Heel toepasselijk kwam iedere keer de tekst naar voren "als je iets voor een ander doet, dan word je daar heel blij van". Wij hebben onze DVD vertoont op een groot scherm en merkten, dat de beelden veel indruk maakten op de kinderen. Zowel groep nul als groep acht zaten ademloos te kijken en te luisteren. Maandag 2 juni kregen we uit handen van de kinderen en enthousiaste leerkrachten het geweldig bedrag van € 1000.-. Trots waren we dat we konden vertellen dat we het geld gaan gebruiken voor het opknappen van de medische post El Maris in Luxor, zodat de allerarmsten een goede verzorging kunnen krijgen. Leerkrachten en kinderen van basisschool de Roerganger, hartelijk bedankt dank voor het enthousaisme, de betrokkenheid en de financiële ondersteuning.


 • Kerstactie Katholieke Pabo Zwolle

  De kerstactie op de katholieke Pabo Zwolle had drie goede doelengroepen op het oog toen ze haar actie begon. Een van die groepen was de Stichting Teje.
  Op 20 februari jl. kwam een delegatie van de katholieke Pabo Zwolle naar Enter om aan het bestuur de opbrengst van hun kerstactie voor de Stichting Teje te overhandigen. Hugo vd Ende, docent aan de PABO overhandigde aan de voorzitter het prachtige bedrag van € 2645.- Geweldig! Het bestuur van de Stichting Teje voelt zich enorm gesteund en gemotiveerd door zo’n achterban! We hebben begrepen dat in januari 2009 opnieuw een groep studenten een bezoek zal gaan brengen aan Egypte en wellicht ook aan een van onze projecten daar.

 • De directeur van de Stephanusschool te Zenderen meldt:
  "Wij hebben gisteravond een inloopavond gehad op school. Daar hebben wij een cartoonist cartoontekeningen laten maken van kinderen. De ouders hebben hier € 4,- per stuk voor betaald. Dit geld willen wij overmaken aan de St. Teje. Die man die de cartoons heeft getekend heeft daar zelf ook nog € 50 ,- bij gedaan. Al met al een opbrengst van €150,- extra voor jullie stichting."

  Bedankt Zenderen. Fijn dat jullie aan ons blijven denken.

2007

 • De Mariaschool te Enter en de Stichting Teje.
  De Mariaschool te Enter bedenkt steeds maar weer activiteiten om geld in te zamelen t.b.v. onze kinderen en werk in Egypte. Het inzamelen van oud papier en een extra bijdrage van de ouderraad leverde een totaal bedrag op van
  € 500,-. Een prachtig bedrag waar je in Egypte echt veel mee kunt doen. Bedankt vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen in het verre Cairo!
 • Gift basisschool “De Morgenster” uit Wierden
  Onlangs kreeg de Stichting Teje de toezegging van basisschool De Morgenster te Wierden, dat ze geld zou overmaken naar haar rekening. Eind maart werd een bedrag van € 600.- overgemaakt. Bedankt PCB De Morgenster! We hebben jullie al gemeld dat we met dit geld veel kunnen betekenen voor onze kinderen in Egypte. Via onze Nieuwsbrief zullen we jullie op de hoogte houden van onze activiteiten t.b.v. de kinderen daar die onze hulp en steun zo hard nodig hebben.
 • Actie Johan Frisoschool te Steenwijk
  Ter afsluiting van het schooljaar werd op de Johan Frisoschool te Steenwijk een grote rommelmarkt gehouden. Ook de Stichting Teje was daar met een standje vertegenwoordigd. Allerlei Egyptische snuisterijen werden verkocht: opbrengst € 250,-. Een prachtig bedrag!Belangrijker is echter dat de kinderen (en hun ouders) oog hebben gekregen voor de noden daar in het verre Egypte. Naast de opbrengst van de markt schonk de school een bedrag van € 500,- voor het werk van de Stichting en wenste haar alle succes toe met haar werk. Ontzettend bedankt Johan Frisoschool!
 • Stephanusschool Zenderen voert musical op t.b.v. de Stichting Teje
  Op 2-7-07 werd door de leerlingen van groep 8 de afscheidsmusical nog eens opgevoerd om de Stichting Teje extra te helpen naast de regelmatige bijdrage van de school. Voor de musical die opgevoerd werd in de hal van de school,werden door de leerlingen van groep acht, ouders, opa’s en oma’s en bekenden uitgenodigd tegen een entreeprijs. De opbrengst van deze extra uitvoering bedroeg € 160,-. Na de voorstelling werd dit bedrag door de bewoners van “Kleinkapelle” (zo heette het plaatsje waar de brandweer gestationeerd was) aan onze voorzitter overhandigd. Geweldig kinderen van groep 8; zo blijft ons werk in Egypte prima onder de aandacht in Zenderen.
2006
 • Kerstactie Basisschool Klim-op Rijssen
  Kinderen op basisscholen voelen zich vaak zeer betrokken bij leeftijdgenootjes in 3e wereldlanden. In Rijssen werd rond kerst 2006 een grote actie optouw gezet om geld in te zamelen voor de kinderen in Egypte waar onze Stichting Teje zich voor inzet! Een kerstmarkt werd gehouden met verkoop van allerlei etenswaren,eigen gemaakte kerststukjes e.d. Natuurlijk hebben het personeel en vele ouders ook hun steentje daaraan bijgedragen. Opbrengst, schrik niet:
  € 723,- !! Geweldig bedankt, lieve grote en kleine sponsors uit Rijssen!!!
 • Groep 8 van basisschool De Giraf uit Hillegom, heeft een tentoonstelling over Egypte gehouden. Als afsluiting werd deze bezocht door ouders, familie en belangstellenden. Daarbij werd geld ingezameld voor de stichting Teje d.m.v. activiteiten als entreeprijs, het verkopen van Egyptische eten. Resultaat: een prachtig bedrag voor onze kinderen in Egypte!

  Hartstikke fijn dat we weer veel kinderen kunnen helpen door de inzet van deze school.
 • De basisschool Profiet te Ootmarsum steunde onze St. Teje geweldig met de opbrengst van een sponsorloop.

Stichting Teje  |  IBAN: NL04 RABO 0145 4549 75 t.n.v. Stichting Teje  |  K.v.K. nr.: 08104351  |  E-mail: info@stichtingteje.nl  |  www.stichtingteje.nl  |   contact